Hargshamns strömmingsfestival


Festivalen 2020

 
Trots jättebra förberedelser, tvingas vi ställa in 2020 års festival. Men vi dyker upp igen 2021..välkomna då!!!
 
Första planeringsmötet är genomfört och det ser riktigt lovande ut. Hoppas bara att väder och vind och tillgången på strömming blir bra.
Som vanligt så är ju båtturerna ut till strömmingsvattnet för att rycka strömming ett av de härliga inslagen. Turen kostar ingenting, men tycker du att det är värt en slant att åka med, så kan du lägga en peng i vår sparbössa som finns i anslutning till utropen till båtarna.
 
Det blir ungefär som tidigare med båtturer, helikopteturer, strömmingstallrik/macka, loppisar och försäljning, ponnyridning, fiskdamm, och närvaro av polis, brandkår och ambulans.
 
En nyhet är att det kommer en yrkesfiskare som tar en förmiddagstur och en eftermiddagstur och där man kan få information om hur yrkesfisket går till.
 
En annan nyhet är att du kommer kunna testa Casting, dvs kasta med kastspö mot en given punkt och så nära den som möjligt så klart.
 
Som sagt så pågår planering av programmet just nu så det kan nog bli andra inslag också, men huvuddelen av  programmet är spikat. Nu får vi bara hoppas att vädrret liksom tillgången på strömming blir bra.